Herceg Novi

Mjesto održavanja Konferencije COAST – Herceg Novi, Montenegro

200 sunčanih dana godišnje: Herceg Novi

 

Herceg Novi se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv. To je jedan od najljepših zaliva na svijetu. Bokokotorski zaliv je pod zaštitom UNESCO-a. Smješten između Jadranskog mora i planine Orjen, Herceg Novi dočekuje posjetioce živopisnim buketima, pjenušavim morem i, gotovo uvijek, suncem. Sjajni trgovi Starog grada, elegantne crkve i zadivljujuće tvrđave odzvanjaju žamorom iz kafea i barova. Dalje ispod, šljunkovite plaže i kamene terase nude pristup najboljem – i najčistijem – moru. Prateći šetalište doći ćete do Igala, poznatog po svom ljekovitom blatu. 

 

Herceg Novi krije neprocjenljivo kulturno, umjetničko i istorijsko naslijeđe. 

Ova gradska oaza zelenila i plavetnila, idealno je mjesto za odmor  zahvaljujući  predivnim plažama, mediteranskoj klimi i izvrsnoj gastro ponudi autentičnoj za ovo podneblje. 

      

Atraktivan po položaju i izgledu, sa svojim klimatskim i prirodnim uslovima zadivljuje ljepotom i kao rijetko gdje u svijetu posjetiocima nudi mogućnost da za kratko vrijeme uživaju u dva potpuno suprotna motiva, moru i snijegu.

   

Sa  preko dvije stotine sunčanih dana tokom godine,  otvoren je prema ulazu u jedan od najljepših zaliva svijeta, Boku Kotorsku.

Manastir Savina Srednjevjekovni kompleks pravoslavnog manastira smješten je blizu grada, na brdu prepunom mediteranske vegetacije. Sastoji se od Velike crkve, Male crkve i Hrama Svetog Save, koji je, prema vjerovanju, izgradio Sveti Sava u 13. vijeku.

 

Hercegnovsko zaleđe, kao i poluostrvo Luštica idealni su za aktivni odmor a samo jezgro grada obiluje impresivnim tvrđavama, kulama i trgovima.

   

Grad ima festivalski identitet koji traje. Poput mnogih kulturnih centara i on je na specifičan način dio širokog evropskog pa i svjetskog auditorijuma zahvaljujući velikim festivalima koji se u njemu održavaju tokom cijele godine. 

 

Poznati pisac, dobitnik Nobelove nagrade koji je živio u Herceg Novom, Ivo Andrić o gradu je rekao: „Ovaj grad vječnog zelenila, sunca i skala ostaje zarobljen između mora i planina kao mjesto čija se magija može osjetiti kao mjesto sa dušom.“

Dobrodošli u grad sunca, zelenila i umjetnika, dobrodošli u Herceg Novi!


Korisni linkovi: 

https://www.hercegnovi.travel/en/

https://www.hercegfest.me/en/

https://www.hercegnovi.me/en/

https://www.hunguesthotels.hu/en/hotel/herceg_novi/hunguest_hotel_sun_resort/